Dårlig sesong

Jeg har vært elendig til å blogge i år. Det har bare vært alt for mye på blokka.

Jeg startet sesongen med tre kuber. Den ene var dronningløs så jeg slo den sammen med den svakeste av de to andre. Etter en stund så begynte dronninga i denne å feile og legge i hovedsak drone-egg. Av en eller annen grunn så gjorde ikke biene noe med dette selv enda jeg ga dem litt tid. jeg valgte derfor å drepe dronninga, og satte inn en tavle med egg fra den andre.

Snodig nok så lagde de ikke ny dronning av disse eggene, så uka etter satte jeg inn to nye rammer med egg fra den andre. Men heller ikke denne gangen så startet de å bygge dronningceller. Derimot fikk jeg en eggleggende arbeider. Fordi jeg hadde dårlig tid så fikk jeg ikke kvittet meg med henne, og jeg hadde et svakt håp om at de skulle fikse ny dronning selv. Det gjorde de heller ikke denne gangen.

Nå er sesongen snart ferdig, så jeg må gi opp å fikse dronning selv, og planen er å kjøpe en. Det må jeg snart få gjort.

Den andre kuba har gått ganske bra. Jeg har unngått sverming ved å stadig utarme den med tavler med egg som jeg har gitt til den anre kuba.

Honning er det særdeles lite med, så dette ligger an til å bli en helt elendig sesong. Jeg får ta det til etteretning og komme sterkere tilbake neste år.