Med truger og stetoskop i skogen

Med truger på vei til kubene

Endelig fikk jeg tatt turen ut til kubene igjen. Der har jeg ikke vært på fire måneder.

Det var ganske tungt å gå opp til kubene. Men jeg lærte fra strabasene i fjor, og denne gangen hadde jeg investert i nye truger. Sammen med gamasjer fungerte det enormt mye bedre.

Jeg sank ned ca. 30 cm selv med truger, men det var nok en del kortere enn uten, og dessuten så satte jeg meg ikke “fast” for hvert steg som jeg ville gjort uten.

Snø på kubene

Det har nok smeltet en del snø rundt kubene, og det lå groper rundt sidene. Siden de ligger på en liten rygg ca. en halvmeter opp i terrenget så har de nok ikke blitt så begravet som de ellers kunne ha blitt.

Midt på vinteren er det egentlig bare en fordel at de er snødd helt ned, så plassen er kanskje ikke helt ideell på vinteren slik sett, men jeg tror det er en stor fordel på våren siden det fort dreneres under kubene.

Døde bier foran kuba

Det lå en liten mengde døde bier foran kuba, og noen på flybrettet. Jeg har jo ingen særlig erfaring på dette, men etter hva jeg kan skjønne så synes jeg dette så veldig normalt ut.

Biene foran kuba tyda jo på at det var levende bier i kuba, men det var likefullt spennende å prøve stetoskopet. På den første kuba hørte jeg biene med en gang da jeg la det mot kubeveggen. Siden jeg ikke har gjort dette tidligere så testet jeg å gi kuba et lite kakk. Et kort sekund økte lyden fra inne i kuba. Dette var veldig artig!

På den andre var lyden langt svakere, så jeg var faktisk i tvil. Etter et kakk var jeg temmelig sikker på at jeg hørte noe, men jeg syntes det var veldig svakt. Så kom jeg på å teste på en annen vegg. Jeg visste jo ikke hvor biene satt. her hørte jeg dem langt tydeligere. Så begge kubene lever så langt.

Vinteren er ikke over, og det er fortsatt ting som kan gå galt, og om ikke fôrtilgangen tar dem så har jeg alltids maur å slite med. Men nå er jeg veldig optimist, og det blir artig med den første inspeksjonen.

Og om noen av dere har tenkt å teste stetoskop: De skaffes nokså billig fra eBay. Mitt kosta under hundrelappen inkludert frakt. Og du kan kun høre noe i isoporkasser lærte jeg av Ole-Dag. Det fungerer ikke med trekasser.