Eggleggende arbeider og forsvunne bitømmere

Det har vært litt klabb og babb i det siste for min del. Manglende dronning i avleggeren etter siste sverming var det siste. Nå ser det ut til at jeg har fått en eggleggende arbeider der. Helt sikker er jeg ikke, så jeg venter noen dager til jeg har lukket yngel.

Det var bare egg og dagsgamle larver der nå. I de fleste cellene var det bare ett egg, og det lå relativt i midten som er et veldig godt tegn siden eggleggende arbeidere gjerne legger i kanten. Men det var en del med to egg, og noen med tre. Og i dronecellene var det fire-fem. Det kan være en nyklekket dronning som feiler litt i starten. Hovedargumentet mot dette er temmelig sterkt: Det har gått for mange dager siden dronningen ble klekket. Så eneste mulighet for dette er om de svermet i en runde til og jeg ikke fikk med meg dette slik at denne dronninga ble klekket senere enn jeg trodde. Dette tror jeg ikke så mye på før jeg ser det, men jeg velger likevel å vente litt så jeg får beviset i de lukkede cellene.

Og det nærmer seg innhøsting. Jeg har fri på torsdag og fredag og skal høste inn og slynge da. I dag skulle jeg sette på bitømmerne. Det var bare det lille problemet at jeg ikke fatter hvor de er blitt av. Jeg var helt sikker på hvor de var trodde jeg, men jeg finner dem altså ikke.

Det er jo selvsagt kjedelig, for dermed går innhøstingen mye tregere. Nå må jeg børste av bier på hver eneste tavle, og det blir mange bier i lufta. Jaja. Vi får ta det som kommer. Denne feilen skal jeg i hvertfall ikke gjenta til neste år.

Ingen egg

Står ved bigården. Svermekuba har ingen egg enda, hverken over eller under snelgrovebrettet.

I nederste del så jeg to klekkede svermeceller. Jeg må ha oversett.noe forrige gang. Isj. Ikke veldig mye futt i den.

Over snelgrovebrettet var de såpass få at jeg ikke bytta flyhull. Vil ha dronning begge steder før jeg slår sammen.

Biene var snille i dag, og det var en del trafikk. Noen avkappede celleforseglinger på den ene kuba denne gangen også, men ikke mye. Røveri er noe tøys. Noen bier må lære folkeskikk :-)