Vinter, planlegging og inspeksjonskort

Det er lenge til våren og lyden av summende bier.  Men det er ingen grunn til å legge birøkterhobbyen på hylla om vinteren likevel.  Tvert imot er det en god anledning til å tenke igjennom sesongen og planlegge neste sesong.

Selv har jeg planer om å gå igjennom alle postene mine i bloggen min i jula og se om jeg kan trekke noen slutninger, samt være bedre forberedt til neste sesong.

En av de tingene jeg var litt fornøyd med i den inneværende sesongen min, var inspeksjonskortet jeg lagde meg.

Som fersk birøkter var det stadig ting jeg lurte på ute ved kuben. Ofte skulle jeg gjerne hatt med meg en av bøkene mine, men det ble litt mye. Men jeg oppdaget at jeg ofte lurte på de samme tingene. jeg klarer aldri å huske nøyaktig hvor mange dager det er i hvert steg i utviklingen av en bie. Heller ikke husker jeg pollenfarger og når ting de forskjellige plantene gir pollen, men duverden så nysgjerrig jeg er på hva det er biene trekker inn mens jeg står der.

Til slutt laget jeg meg et inspeksjonskort. Det var laget for å passe i brystlomma på dressen og inneholder de opplysningene jeg så som de mest nyttige i kuben. Her kan du laste ned en PDF med inspeksjonskortet mitt. Kortet har to sider, og med en lamineringsmaskin i huset var det ingen sak å lage et stivt kort som tåler regn osv.

Jeg tar veldig gjerne imot kommentarer og idéer til endringer av kortet mitt.

Merkelapper

Tida raser fra meg.  Det er veldig mye på jobb for tiden, og jeg har kommet helt ute av det med biebloggen min.  Men her er endelig bildet av merkelappene mine som jeg lovet i forrige post.

Så slik ble det altså.  Bildet jeg brukte til merkelappene mine deltok jeg forresten med i fotokonkurransen til Birøkterlaget.  Birøktern (bladet altså) dukket opp i postkassa i dag, og der var jammen bildet mitt med.  Ingen premie denne gangen heller, men moro likevel :-)