Første titt i kuba

Tegn på renselsesflukt

Tegn på renselsesflukt

På søndag (31. mars) fikk jeg tatt en tur til til biene.

I motsetning til uka før, kunne jeg se mange tegn på at biene hadde hatt renselsesflukt.  Det var mange gule flekker utenfor kuba.

Men det var fortsatt kaldt, og biene var ikke i lufta. Gradestokken viste 5 grader.

5 grader

5 grader

Jeg vil helst ha over 10 grader før jeg kikker nedi.  Yngel kjøles fort ned, og det er ikke allverdens mange bier til å varme enda. Men samtidig begynte jeg å bli ganske urolog for fôrmengden.  jeg dristet meg derfor til en superkjapp kikk.  Jeg løftet veldig kjapt på rammene nok til å se om det var mat der.  Det var veldig lite igjen på de første rammene.  Kassa står med 8 rammer, og først på 5. ramma så jeg yngel, og enda hadde jeg ikke sett noe særlig til fôr.  På det tidspunktet turte jeg ikke å drøye lenger, siden flere og flere bier begynte å fly og det var såpass kaldt.  Jeg lukket derfor igjen uten å ha sett på de to siste rammene.

Det vil ikke være unaturlig om det var igjen fôr på de to siste rammene, men jeg vil anta at de var ganske tomme nå.

Fra i fjor hadde jeg noen kilo honning som hadde sukret seg. Jeg fôret dem med ed 2 kg av deres egen honning fra i fjor.  Ingen ting er bedre enn honning, og jeg behøver da ikke å bekymre meg for å få sukker i honningen ved å fôre for mye.

Gule bæsjeflekker på dressen

Gule bæsjeflekker på dressen

Jeg la på et dekkbrett og satte en tom kasse over.  Der inne la jeg en honningbøtte på 2kg med åpent lokk. Satser på at det gjorde susen.

Jeg testet en ny bidress jeg kjøpte fra Honningcentralen i fjor.  Den er litt mindre og trangere.  Lengden passer meg bedre, men jeg likte ikke at den var trangere i livet.  Hatten har strikk rundt hodet, ikke under haka som jeg er vant med fra tidligere.  Grei nok dress, men jeg tror faktisk jeg liker min polske dress bedre.  Men uansett greit med to. Den var fin og hvit da jeg kom.  Da jeg dro var den full av gule flekker :-)

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Bigården min and tagged by admin. Bookmark the permalink.

One thought on “Første titt i kuba

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Roar on said:

    Hei, jeg er spent på hva som har hendt i sommer….fortsett skriv plis :)

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *