9. inspeksjon – endelig dronningceller

På onsdag hadde jeg sesongens 9. inspeksjon. Siden vi skulle bort i helgen så ble det nok en gang en onsdagstur. Jeg var etter forholdene heldig med været. Det var kun litt duskregn innimellom, men ellers relativt vindstille og pent. Først da jeg dro hjem kom det varslede storregnet. Jeg var ganske heldig med timingen med andre ord.

Nå kunne jeg endelig sette en endelig og beviselig diagnose på bifolket i topplistkuba mi. Forrige uke så jeg mange celler med flere egg i. Men jeg syntes de lå helt nede i bunnen, noe som normalt tilsier at en dronning har lagt dem, så jeg hadde et ørlite håp om at det var en dronning i kuba igjen, og at cellene med multiple egg kun skyldtes at dronninga var fersk. Den gang ei. Da jeg sjekket kuba igjen nå så var den full av droneyngel, og kun droneyngel.

Denne gangen hadde jeg min første ulykke med behandlingen av voksen også. Alle nettstedene som omtaler topplistkuber på nettet advarer mot at voksen er skjør, og at man må unngå at voksen sitter fast i veggen. Jeg slurvet med å kutte den løs, og dro den litt for brått opp. Resultatet var at voksen nesten revnet av. Den hang så vidt igjen. Jaja, tenkte jeg. biene reparerer vel skaden, men før jeg rakk å tenke den tanken helt ferdig raste biten av og deiset ned på kuba. Biene fløy til alle kanter og var alt annet enn blide. Flaks i uflaksen så var biten som ramla av nesten hele biten med kukket droneyngel. Den ble derfor med hjem sammen med droneutskjæringen fra den andre kuba.

Avleggeren i topplistkuba hadde bygget noen dronningceller. Jeg hadde ventet meg en god del, men fant ikke så mange som virket skikkelig utviklet. Jeg så en del som ikke så ut til å ha innhold. Kanskje så jeg feil, og at det var larver i dem, men jeg tror egentlig ikke det. Det var litt mørkt og vanskelig å se skikkelig ned i cellene. Men jeg så i hvertfall to dronningceller som helt sikkert hadde larver i seg. Så da skulle det forhåpentligvis gå bra med dette bifolket. Rammene var blitt en del lettere, og siden været var litt halvdårlig byttet jeg en tom ramme (som hadde klekket ut den lukkede yngelen som hadde vært i den fra den andre kuba) med en ny ramme full med fôr. Jeg håper det var nok sammen med det brukbare været som nå er meldt.

Den vanlige kuba var ikke like i farta som sist, men så har de mistet ganske mange husbier også. De hadde f.eks. ikke bygget videre på de rammene som var nesten ferdig utbygd uken i forveien. Men jeg så dronninga, og vekta hadde da økt noe. Det blir spennende å se hvor sterkt kuba blir påvirket av å ha mista så mange bier og yngel.

Jeg slurva litt med røykpusteren, og resultatet var at den slukket før jeg kom til den vanlige kuba. Men de virket såpass rolige at jeg ikke gadd å gjøre noe med det siden jeg brukte plasthansker som biene uansett ikke stikker igjennom. Det gikk helt greit. Litt halvhissige var de da jeg kom ned til yngelkassa der det var fullt av bier, men ikke så mye at jeg gadd å gjøre noe med røykpusteren. Denne kuba har på alle måter vært eksemplarisk.

Men et stikk ble det! Det må ha sittet igjen en bie på drakta da jeg kom ned til bilen. Det var bare 14 grader, og kanskje var det derfor den ikke fløy tilbake til kuba. Eller den satt kanskje fast. Uansett stakk den meg da jeg ikke så den og satte hånda rett over den og klemte den. Dermed fikk jeg et stikk i langefingeren på høyre hånd helt nederst. Det ble litt småekkelt å skrive på maskin dagen etter :-)

Hvis været holder seg kan det bli en bra uke. Det blir spennende å se hvordan tilstanden er neste gang. Jeg lurer litt på om tre kasser holder. Jeg synes det er så vanskelig å anslå når de trenger ny kasse. Jeg kjenner vekta øker, men det er ikke så veldig mange lukka celler med honning. Men det er heller nesten ingen tomme celler. Så hvor mye plass er igjen liksom? Sammenligner jeg de andre rammene med den som er tyngst er det litt igjen, så det holder trolig med de to skattekassene som er på nå. Men sikker er jeg ikke, og det er ikke flere ledige utbygde rammer igjen. Men vi får ta det problemet om det kommer :-)

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *