Inspeksjon av kuber (i flertall)

En uke har gått siden jeg splittet kuba mi etter at en full svermemodusalarm var gått.

Inspeksjonen startet med at jeg oppdaget at jeg hadde glemt røykpusteren. Heldigvis var det et greit trekk i dag, og selv om det var litt vind. En god del ilter summing var det, men det gikk i grunnen greit. Jeg har vel trolig blitt mer hardfør på slikt etter et år som birøkter. Så lenge dressen er tett er deg greit uansett bienes humør, men kanskje er biene mine ekstra snille? Vanligvis pleier jeg å lukte røyk å svette når jeg kommer hjem.  En liten forbedring var det jo også at jeg denne gangen kun luktet svette

To bikuber

To bikuber

Den nye kuba med den gamle dronninga har kommet greit igang. Jeg så henne tusle på tavlene, og hun har begynt å legge egg. Ingen svermeceller å se. De har fortsatt en del plass, så jeg satte ikke på noen skattekasse. De er jo ikke så forferdelig mange heller. Sammenligna med den gamle kuba så er forskjellen enorm.

I den gamle kuba hadde det kommet en håndfull nye svermeceller siden sist. Det bekrefter det jeg mente jeg så; at gamledronninga la egg helt opp til splittingen selv om det ikke var mye hun hadde lagt. Jeg fant ramma med den lukkede dronningcella.

Jeg tok en kikk på den og slo fast at den var uklekket. Så tok jeg en kikk på resten der jeg så en håndfull dronningceller før jeg sjekket den nye kuba (i tilfelle dronninga var borte der og de trengte en dronningcelle). Deretter tenkte jeg å sjekke at dronningcella fortsatt var uskadd i den gamle kuba før jeg ødela de andre dronningcellene og cellekoppene med egg. Da oppdager jeg til min store overraskelse at cella var klekket. Enten sjekket jeg bare alt for dårlig, eller så klekket hun der og da mens jeg jobba med den andre. Det er vel mest sannsynlig at det første er tilfelle siden hun vel bruker en stund på å gnage seg ut.

Ødelagt dronningcelle

Ødelagt dronningcelle

Jeg kan ikke for at jeg mistrives med å ødelegge dronningceller. Det virker liksom bare helt feil å drepe en påbegynt dronning. Men det må vel til. Et trist syn er det uansett.

Jeg gjorde ikke noe forsøk på å finne dronninga. Hun er vel ute og parer seg i godværet. Uansett vil jeg ikke merke henne før hun har begynt å legge egg i tilfelle merkinga påvirker flygeevnen på noen måte.

Den gamle kuba var temmelig tjukk av bier nå som den sto på to kasser, selv om det var godt trekk. Jeg satte derfor på en kasse til siden det er meldt knallvær hele neste uke.

Så blir det spennende å se neste uke om det har kommet egg i den gamle kuba.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Bigården min and tagged , by admin. Bookmark the permalink.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *