Inspeksjon – Sinte bier og en dronning under cover

Nok en uke har gått, og det var på tide å stikke hodet ned i kuba igjen.  Uka har ikke vært så bra sånn værmessig.  De har tatt inn noe nektar, men ikke veldig mye.

Jeg så med en gang jeg kom dit at dette kunne bli tøft, for det var veldig lite trafikk på flybrettet, så alle satt hjemme og ventet på meg.  I skattekassa var det nesten tomt.  Men det var det ikke i de to yngelkassene.  Her rant det over av bier, og de var ikke blide.  For to uker siden jobba jeg igjennom hele kuba helt uten et røykpust, og biene gikk med på alt.  Det gjorde de ikke i går, og røykpusteren var en god venn.

Full yngeltavle

Full yngeltavle

Jeg er imponert over dronninga.  Den har lagt bra med egg, og det er ikke tegn til sverming i kuba.  Det er de vanlige påbegynte dronningcellene, men har ikke egg, og de har bygget bra på droneramma.  Dette er hennes tredje leveår, men så vidt jeg vet hennes andre fulle sesong.

Her er et bilde av en full yngelramme.  Det er artig å se så mange bier som er på vei til verden :-)

Men jeg fant altså ikke dronninga denne gangen heller.  Jeg ga i grunnen opp ganske fort, for de var så mange på rammene, og de var så lite glade i meg at jeg ikke orka å dille mer med det.  Jeg ergrer meg grønn over at jeg ikke merket henne på nytt i fjor da jeg så at merkinga var i ferd med å ramle av. Og jeg burde definitivt brukt mer tid på å finne henne tidligere i ma da de ikke var så mange (men jeg var litt redd for å kjøle ned yngelen)

Bie med noe på slep

Bie med noe på slep

Jeg testa samme røykusterkonfigurasjon som sist: Pellets fra HC og en tennbrikett.  Den fungerte ikke på langt nær like bra som sist.  Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde annerledes, men jeg sleit litt med å få skikkelig fyr.  Jeg tror jeg får lete frem igjen stria mi igjen og teste det i kombinasjon med pelletsen igjen.

Det er ikke så mye mer å fortelle.  Jeg så en bie som hadde noe på slep etter seg.  Jeg vet ikke helt om det var en bie som hadde stukket meg i tøyet og dro brodden etter seg, eller om det var noe pollen som hang etter.  Her er et ikke helt optimalt bilde av henne.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *