Siste inspeksjon i mai

Mai er over.  Månedens siste inspeksjon ble foretatt i går.  Det er egentlig ikke så veldig mye  berette.  Det var ikke allverdens mye nektar de har dratt inn.  Været ble jo først bra helt i slutten av uka.  Men det var yrende liv, og regner med de tar igjen mye av de tapte i disse god-dagene vi har og har hatt.

DroneeggDe har bygget villig, og alle rammer er nå fullt utbygd.  Det er ingen tegn til sverming, og det bygges ivrig i droneramma.

Jeg har egentlig aldri likt å skjære ut dronevoks.  Selv om det er til bienes eget beste, så føles det liksom ikke så bra å fjerne noe de har brukt mye energi på å bygge. Her er et bilde av et drone-egg.

DroneyngelDet kjedeligste er kanskje å se på alle rundlarvene som ligger der.  Snart er de skjult av voks, men før de kommer så langt som å klekkes ender de livet sitt i en fryser. Jaja.  Jeg trøster meg med at jeg dryser ned en god del varroamidd også :-)

Jeg fant ikke dronninga denne gangen heller.  Det begynner å irritere meg.  Jeg venta nok for lenge før jeg lette henne opp.  Jeg hadde heldigvis lagt dronninggitteret på mens hun var i kasse en eller to.  Som tidligere nevnt hadde jeg lagt igjen dronninggitteret hjemme da jeg satte på kasse tre, så selv om jeg var ganske sikker, kunne jeg ikke vite med 100% sikkerhet at hun ikke havnet i kasse tre over dronninggitteret.

Jeg testa også tennbrikettene jeg kjøpte for en stund siden.  jeg la én slik brikett nede i røykpusteren.  Da den begynte å brenne godt, strødde jeg litt pellets rundt den uten å dekke den helt til.  Det tok litt tid, men etter å ha latt det brenne noen minutter hadde jeg skikkelig fyr på pelletsen.  Jeg har vel nesten aldri hatt så god fyr på røykpusteren.

Det kan godt være at jeg er elendig til å fyre røykpusteren som ikke har vært fornøyd med de andre tingene jeg har prøvd, men dette fungerte skikkelig bra.  Ulempen er at jeg måtte la den brenne en stund før jeg satte igang.  Med strie går det veldig mye fortere, men det har ikke brent så bra for min del.  Jeg tror kanskje jeg har stappet for hardt.  jeg hørte hvordan Ole-Dag gjorde det med strien sin, så jeg får vel kanskje prøve det skikkelig før jeg sier at pellets og tennbrikketter er så mye bedre :-)

4 thoughts on “Siste inspeksjon i mai

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Endre on said:

  Hei Eivind, noch einmal!

  Er litt hyper etter å ha kommet i gang med bloggen, ville bare nevne at din nå er lenket opp etter litt nybegynnerkluss. Så til oppfyring av røykpusteren. Vi har også brukt sekkestrie, men har nettopp funnet en artikkel i Birøkteren skrevet av kursguruen vår; den inneholder mye gruff biene ikke har så godt av. Sikkert det samme med tennbriketter, biene er nok ikke veldig glade i hydrokarboner. Guruens råd er å samle knusk av naturlige trefall, gjerne or eller bjørk når man er ut i skogen, tørke dem skikkelig å stappe i røykpusteren. Tørkede kjuker er visstnok også supre å fyre med. Og så er det jo gratis, og enda en artig ting man kan dra med seg hjem fra skogen.

  Endre

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Det kan godt være du har rett i at strie ikke er optimalt. Men jeg synes det høres litt rart ut. Det er jo 100% plantebasert dersom man velger riktig type, så hva som skiller det fra andre typer plantemateriale er jeg dermed usikker på.

  Hva angår tennbriketter så skjønner jeg du er mer skeptisk til det. Den inneholder imidlertid kun trevirke og planteoljer, Det kommer ingen ekkel røyk og det lukter ikke vondt. Jeg synes derfor ikke det virka så skummelt. Dessuten er pelletsen fra HC hovedingrediensen. Den er litt vrien å få fyr på, men når den først brenner er den gull verdt. Masse røyk som lukter godt. Før lukta røykpusteren grusomt av tjære osv. Den lukter langt mindre nå.

  Jeg testa med tørka trepinner osv. en stund, men ble lei av alt sammen. Dessuten syntes jeg det var skummelt med gnister som kom flygende ut (jeg har kuba mi i skogen). Jeg vet man kan bruke mose på toppen for å hindre dette, men har heller gått for noe annet.

  Men artig å høre om andres erfaringer. Av de som leser og kommenterer her er jeg i mindretall med fyringsvalget mitt tror jeg ;-)

  Jeg gleder meg til å lese i både din blogg og de andre birøkterbloggene jeg har link til. Jeg tar gjerne imot flere linker om noen sitter på noe. Det er artig å følge med på hva de andre gjør.

  Er du interssert i å følge med på birøkternyheter fra rundt om i verden, så anbefaler jeg forøvrig å ta en titt på Apinews (se linkene til høyre), som er et av de andre prosjektene mine og som jeg har hatt gående siden 2006. Ha en fin dag!

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Lars Tore Gustavsen on said:

  Denne http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/11907 må være finn å tenne opp pelletsen i røykpusteren med :-) Poenget mitt er at gassbrenneren du skrev om ifjor kankje kan brukes?

 4. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Jeg testa gassbrenneren en gang, men det funka dårlig. Problemet var at jeg fik fyr på toppen, og det brant dermed dårlig. Det jeg burde gjort var å legge bare litt i bunne, og så bruke brenneren før jeg la i mer pellets. Bør vel teste det en gang. Men mener og huske at jeg ikke fikk flammen skikkelig nedi, og at det var en av grunnene til at jeg droppa det. Dessuten blir det enda en dings å ta med. Men jeg får vel kanskje teste det igjen, om ikke annet for å gi svar her på om det funker dersom noen av dere vurderer HC’s pellets :-)

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *