Gode og dårlige nyheter

Mugg

Mugg

Gårsdagen besto av både gode og dårlige nyheter. Først de dårlige: Jeg skulle finne frem noe utstyr i kjelleren og tok en rask titt på rammelageret. Til min store skuffelse så jeg noe som ligner mugg. På ca. 20 av 25 rammer er det litt eller mye av et svært tynt hvitt belegg. I tillegg har noen av rammene et lillaskjær på topplista i ramma.

Det ligner ikke på typisk mugg, men etter litt googling fant jeg ut at mugg kan ha mange former. Jeg viste bildene til Ole-Dag. Det er jo ikke lett å si hva noe er utfra et bilde, men han anbefalte meg å kassere rammene. Triste greier.

Ole-Dag har redda min inntreden som briøkter mange ganger allerede. Nå tilbød han meg noen ferdigutbygde rammer. På fredag er planen at vi skal bytte noen nye rammer og byggevoks som jeg har liggende med noen ferdigutbygde. Så kommer jeg litt fortere i gang enn med bare de 5 jeg har. Jeg har forøvrig ca. 5 rammer eller noe i topplistkuba fra i fjor. Over tid skal disse ut av topplistkuba, og da har jeg noen ferdigutbygde der også.

Neste år skal tavlelageret definitivt være på loftet, ikke kjellerboden. Det jeg bommet på var at det gikk så bra i høst, så jeg sluttet å følge med. Dette har kommet etter jul og med det fuktige vårværet.

Så til det positive: Jeg fikk endelig tatt en tur til kubene mine igjen. Begge kubene er i live! I topplistkuba kunne jeg se biene igjennom inspeksjonsluka. Den fikk litt i underkant med fôr i høst, så jeg ga dem 2 kg sukker for å være sikker. Da jeg åpnet siderommet fløy det en tre-fire bier rundt meg. Koselig å høre biene summe igjen (selv om et par av disse var litt hissige siden jeg pirka ut åpningen til siderommet så de skulle komme til sukkersirupen).

Den andre kuba så jeg ingen bier ved. Jeg la øret bortil men hørte ingen ting. Så skulle jeg bøye meg over fpr å kikke inn flyåpningen. Dermed gikk jeg igjennom skaren og tryna mer eller mindre inn i kuba og dælja kneet inn i kuba. Jeg benyttet anledningen og la øret bortil kuba igjen, og jada. Der var det mye summing :-) Denne kjentes tung nok ut, og de tok bra ned med sukker i fjor, så de fikk ingen ting.

Veien opp og ned til kubeplassen var en kald og våt fornøyelse i den råtne snøen. Til neste år skal jeg kjøpe meg truger!

3 thoughts on “Gode og dårlige nyheter

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Kristian on said:

  Hei, jeg har også dette på noen gamle tavler som har stått ute. Jeg siterer min birøkter lærer ordrett anngående problemet:

  “Ser ikke ut som mugg, og eldre tavler kan få noe jeg kaller rim og det er for at de har vært veldig nedkjølt.BIENE RYDDER OPP!!”

  Siden jeg har manko på tavler i år så skal jeg ikke kassere mine på grunn av dette.

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Hm. Mine har stått i innekjeller som ikke har hatt minusgrader.. minimum 5-10 grader) Og dette “rimet” er også på noen av rammene som ble bygget ut i fjor.. Synes det virker litt skummelt å satse på at det ikke er mugg… Merkelig jeg ikke har lest om dette noe sted før…

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Kristian on said:

  Bildet ditt ser ut som det jeg har. Og dette kan oppstå på voks (ikke bare gammelt) når det oppstår temperaturforskjeller. Hvis det er dette som er tilfellet så vil du se det samme til neste år også, selv om du lagrer på loftet ditt. Jeg tror ikke du har noe problem, men hvis det bare er snakk om et fåtall tavler så kan du jo fornye.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *