Vinter, planlegging og inspeksjonskort

Det er lenge til våren og lyden av summende bier.  Men det er ingen grunn til å legge birøkterhobbyen på hylla om vinteren likevel.  Tvert imot er det en god anledning til å tenke igjennom sesongen og planlegge neste sesong.

Selv har jeg planer om å gå igjennom alle postene mine i bloggen min i jula og se om jeg kan trekke noen slutninger, samt være bedre forberedt til neste sesong.

En av de tingene jeg var litt fornøyd med i den inneværende sesongen min, var inspeksjonskortet jeg lagde meg.

Som fersk birøkter var det stadig ting jeg lurte på ute ved kuben. Ofte skulle jeg gjerne hatt med meg en av bøkene mine, men det ble litt mye. Men jeg oppdaget at jeg ofte lurte på de samme tingene. jeg klarer aldri å huske nøyaktig hvor mange dager det er i hvert steg i utviklingen av en bie. Heller ikke husker jeg pollenfarger og når ting de forskjellige plantene gir pollen, men duverden så nysgjerrig jeg er på hva det er biene trekker inn mens jeg står der.

Til slutt laget jeg meg et inspeksjonskort. Det var laget for å passe i brystlomma på dressen og inneholder de opplysningene jeg så som de mest nyttige i kuben. Her kan du laste ned en PDF med inspeksjonskortet mitt. Kortet har to sider, og med en lamineringsmaskin i huset var det ingen sak å lage et stivt kort som tåler regn osv.

Jeg tar veldig gjerne imot kommentarer og idéer til endringer av kortet mitt.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Diverse, Utstyr and tagged by admin. Bookmark the permalink.

5 thoughts on “Vinter, planlegging og inspeksjonskort

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Lars Tore on said:

  Dette virket veldig kjekt. Jeg savnet noen stikkord om sverming/svermforhindring også. Jeg ville tro at det kan være en typisk panikk situasjon for en nybegynner.

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Kristian on said:

  Hei
  Artig å finne bloggen din. Jeg startet også med bier i 2008, og har gjort mange tilsvarende erfaringer. Veldig morsomt å se at det ikke bare er meg!

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Takk for tilbakemeldingene. Kristian, da har jeg lagt til rss’en fra bloggen din så jeg kan få med meg hva som skjer med biene dine til våren :-)

  Lars-Tore: Ja, svmeming er en naturlig ting å få panikk ved, så det hører kanskje inn her. Jeg er bare litt usikker på hva som burde skrives uten at teksten tar for mye plass.

 4. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Tommy Kire on said:

  Kjempeflott inspeksjonskort!
  Printet ut et for å ha i lomma.
  men blir ikke enig med meg selv hva “N” og “D” står for utenfor trekkplanter

 5. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Jeg har ikke vært veldig aktiv her de siste åra. Sjansen for at du leser dette svaret er vel minimal, men bokstavene står for dette:
  P = Pollen
  N = Nektar
  D = (Honning)dugg
  Mengden angis i antall stjerner.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *