Om siden

Dette er birøkterdagboka til Eivind Mork. Her skriver jeg om birøkten min fra jeg startet våren 2008. I tillegg tar jeg opp interessante ting jeg kommer over.

Jeg driver i tillegg siden bikuben.org og den engelske nyhetssiden Apinews.

3 thoughts on “Om siden

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Oystein on said:

  Hei!
  Flott stoff om bier du har fått ut på nett!
  Jeg så etter eposten din, men kan ikke finne den.
  Blir det mange spørsmål?

  Jeg har lyst til å lage en toppliste kube. Veldig fin artikkel du har på bikuben.org!
  Men jeg har et par tilleggs spørsmål;
  Hva er din opplevelse av inngang på midten ift. siden?
  Hvordan bunn har du på kuben? nett? vinter/sommer?
  Har du isopor på i alle fire vegger?
  Det er vel innvendige mål du oppgir? Hvilken lengde anbefaler du?

  Min erfaring med bier er kun grunnkurs fra norbi, i forrige sessong.
  Så jeg setter veldig pris på den hjelpen jeg kan få nå første sessong!

  Lykke til videre med bier og publisering!

  vennlig hilsen

  Øystein B. Amundsen

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 admin on said:

  Hei igjen!

  Et veldig seint svar fra meg her…

  Den kuba mi var laget for at jeg skulle kunne sette vanlige helrammer under for å kunne starte den enklere. Det ga veldig lange lister. Erfaringen med dette var at listene var alt for lange og voksen alt for stor og uhåndterlig. Det blir veldig tungt, og jeg opplevde et par ganger at det revnet.

  Skulle jeg gjort dette igjen hadde jeg ikke hatt så store mål. Kuben er ikke lenger i drift. Jeg ville ha brukt langt kortere lister og dermed også en lavere profil. Dette ville jo påvirke lengden på kuba veldig. Jeg brukte aldri mer enn kanskje 80cm siden profilen ble så stor på voksen. Med kortere lister vil de trenge mer horisontal plass.

  Jeg brukte bare netting under. I veggene hadde jeg 2cm isopor, og så hadde jeg 2cm isopor som jeg satte inntil sideplatene inni før vinteren. Det var ikke noen problemer med å overvintre dem.

  Jeg har ikke noen sterk mening om hvor åpningen er. For biene tror jeg ikke det spiller så stor rolle. Jeg tenkte det ga meg flest muligheter til å variere, men det var ikke noen veldig grundig begrunnelse for plasseringen for min del.

  Det var et veldig spennende prosjekt, men sett i ettertid så hadde jeg nok valgt å kjøre minst en sesong med vanlig kube først. Det er lettere å få råd fra andre på en vanlig kube.

  Hører gjerne ifra deg igjen om hvordan det går. Hva med å starte egen blogg? Artig for andre å lese, og så er det fint som egen dagbok også :-)

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Kari Anne Paust on said:

  Hei – for en tid tilbake skrev du om den “rare lyden” fra dronningen. Idag kom jeg over en tekst i boken til Birgit Gjerden Svendsen “Grunnleggende miljøfaktorer for praktisk birøkt” side 33. Der skriver hun om dronningas “tyting”, en lyd som kan høres inntil 0,5m fra kassen og at den forteller oss at den første drønninga er krøået, og vil fly ut med en sverm. Tytingen kommer med jevne mellomrom, og er således et signal til den neste dronning i cellen om hva som skal skje. Det står mer der, men du kan lese om det i boken som er å få kjøpt på Honningcentralen.

  Tenkte kanskje du hadde interesse av å vite dette. Det er rart det ikke står om det i flere av de andre bøkene jeg har lest.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *