14. inspeksjon – Hun lever enda…

I går var det tid for ny inspeksjon.  Hvordan hadde det gått med dronninga etter min vågale sammenslåing uten avispapir?  Det regnet og var kaldt (13 grader) så biene var ikke i noe godt humør for å si det mildt.  Jeg sjekket ikke den vanlige kuba.  Det ville være rart om de ville finne på å sverme nå, og jeg ville meg ikke så vondt å sjekke dem i dette lunet.

De hadde tømt nesten alle cellene med honning i rammene som var plassert på andre siden av skilleveggen for at de skulle tømme dem.  Merkelig nok var det fortsatt et par celler igjen.  Dette skulle tyde på at de har funnet en del nektar ute i løpet av disse dagene slik at de foretrekker det fremfor denne honningen, men det virker jo litt rart med det været vi har hatt.

Forsituasjonen i kuba så heller ikke ille ut, og nå har jo værmeldingene fremover blitt riktig så gode.  Men jeg hadde med meg 3 liter med 1.7:1 sukkervann som de fikk.  Da sulter de ikke, og siden jeg ikke skal høste noe honning fra denne kuben i år så spilte det ikke noen rolle om jeg ga dem litt ekstra.  Da er jeg sikker på at de har nok til at dronninga legger mye egg, og at de bygger ut noen av listene jeg satte inn.

Dronninga fant jeg ganske fort.  Først så jeg en ramme med egg, og på den neste gikk hun rundt med den fine røde flekken på ryggen.  Så hadde det altså gått bra :-)

Det var forøvrig en stor fordel med topplistkuba i regnværet.  Siden listene ligger tett inntil hverandre eksponerer jeg kun små åpninger ned til biene om gangen.  En stor fordel i det kalde regnet.  Mindre bier i lufta ble det også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *