Nytt bunnbrett

Jeg har vært elendig til å blogge de siste to årene. Tida flyr. Jeg skal prøve å bli litt flinkere igjen nå som våren har kommet.

For to uker siden var jeg og Lars den første turen ut til kubene. Vi skulle bytte bunnbrett og se hvordan det stod til.

Begge kubene var i live, og de dro inn pollen. Vi sjekket ikke inni siden det var litt kaldt. Lars passet godt på at ingen levende bier ble skrapt ned i posen :-)

Lars har vokst ut av dressen i løpet av vinteren, og det var så vidt vi fikk den på. Vi får se om vi får kjøpt en ny.

image

image

One thought on “Nytt bunnbrett

  1. Hei. Jeg har starta med bier jeg også oppi Nord Norge, og driver å leter etter diverse svar på alskens. Jeg så du hadde en muligens bra løsning på maur problemet, så det er nå bra d er noen som skriver om det de holder på med. Jeg lurer nå på siden du har disse toppkubene, om du kan svare på hvordan biene egentlig fordeler yngel, egg og honning der. Jeg tenker at de foretrekker å bygge nedover og har prøvd å sette på kassene nedover, altså neste yngelkasse under. Også iom været her er såpass kjølig tenker jeg at det holder seg lettere varmt oppe. Vel, poenget er, hva gjør de egentlig i naturlig tilstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *