Inspeksjoner

Jeg var dårlig til å blogge i fjor. Det har ikke blitt det spor bedre i år er jeg redd.

Det har gått trått i år også. Det har vært kaldt o mye regn. Kuba klarer seg, men det er ikke noe “sprut” i den. Nå sist var det såpass lite mat igjen at jeg trolig tar med meg tørsukker i ramme neste gang. De har neppe fått så mye denne uka heller.

Jeg brukte litt tid på å finne igjen dronninga. Den var merka, men siden jeg ikke har sett henne på en stund skjønte jeg at hun enten var byttet ut, eller mer trolig; hadde mistet fargen. Det siste var tilfellet. Nesten all fargen var borte. Jeg benyttet anledningen til å merke henne på nytt.

De hadde fortsatt litt plass igjen, men siden det kan gå unna nå om det først blir bra vær, så satte jeg inn 8 byggenvisninger og to utbygde rammer. De ble spredd rundt slik at de ikke sto samlet. Jeg flyttet også opp en del yngel i tredje kasse over dronninggitteret som jeg også satte inn. Nå håper jeg på langt bedre vær!! Det er vel kanskje i seneste laget å sette inn byggevoks. Husker aldri helt hvor sent som er for sent, men de burde vel helst ha bygget i mai, men da var det så dårlig vær bortsett fra en enkelt uke eller noe.

Jeg fant forresten en skogssnegle i kuba. Det er tredje gangen det skjer totalt på disse årene tror jeg. Er det et dårlig tegn, eller helt normalt, tro?

Bildene er groggy for tiden. Bakdekselet har fått seg en del riper. Jeg får satse på bedre bilder bare den bestilte S3’en kommer :-)

3 thoughts on “Inspeksjoner

  1. husk på at du må sjekke de yngelrammene du flytta opp, for dronningceller max 10 dager etter at du flytta dem opp.Bygger ofte dronningceller der.Antaglig så veit du det fra før, men nevner det likevel.

  2. Det huska jeg faktisk :-) Sjekket på søndag etter en uke. Så mye rart jeg har gjort, så er det jo moro når jeg har lært noe og faktisk husker det også :-)

  3. Heheh røre i 6 uker? Du må være dritings. Du trenger ikke røre mer enn 2-3 ganger og så tappe. Best blir om du lar spannene stå til vinter og tine dem langsomt opp feks på gulv med varmekabler. Så kan du tappe rett på glass.

    Skjønner du det??????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *