Mikroskop

Mikroskop

Jeg tar for øyeblikket sertifiseringskurs for å kunne sertifisere egen bigård. I den forbindelse har jeg fått litt øynene opp for å se etter sykdommer i større grad enn tidligere. Saker som åpen og lukket yngelråte har jeg jo selvsagt hatt i bakhodet hele veien, men Nosema er en sykdom jeg må innrømme jeg ikke har ofret så mange tanker.

Det har jeg tenkt å gjøre en slutt på. Nå kan man jo se tegn på Nosema dersom problemene er veldig store, men det er jo mye bedre å få vite om det på et tidlig stadium. Til det trenger jeg et mikroskop. Det sies at man må ha et mikroskop som forstørrer 3-400 ganger.

Jeg har nå akkurat kjøpt meg et slik fra Deal Extreme for 100 kroner inkludert frakt. Jeg er litt spent på den optiske kvaliteten og tør nok ikke stole på denne før jeg har sjekket litt på kvaliteten. Det at jeg ikke ser noe kan jo bety hva som helst inntil jeg vet at det er til å stole på :-)

Jeg gleder meg til å teste, men det tar nok fort 4-5 uker før det kommer, så mest nytte gjør det nok neste sesong.

One thought on “Mikroskop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *