Stetoskop

Stetoskop

I går kom det et stetoskop i posten som jeg har kjøpt fra e-bay. Og nei; jeg har ingen obskur legehobby. Derimot har jeg tenkt å lytte på kubene mine. Mens det enda er alt for kaldt både for biene til å fly og for å inspisere kubene, så kan denne benyttes for å sjekke om det er liv i kubene.

Dette har jeg selvsagt ikke kommet på selv, men fikk tipset fra Ole Dag som vanlig.

Jeg tipper snøen er svært dyp der kubene står (jeg har ikke vært der etter at snøen la seg), så jeg vurderer å kjøpe meg truger også, men det koster et par kroner. Vi får se :-)

4 thoughts on “Stetoskop

  1. Hva gjør du hvis du ikke hører noe? Er det noe å gjøre på denne tida hvis det ikke står så bra til med kuben?

  2. hehe.. Jeg ville nok ringt Ole-Dag i panikk ;-) Slik jeg har forstått det så skal du høre noe om de i det heletatt lever. Om det er mulig å høre forskjell på om det står bra eller dårlig til vet jeg faktisk ikke. Det har jeg glemt å spørre om, så godt spørsmål.

    For min del er det kun for å stille nysgjerrigheten på om de lever eller ikke selv om det ikke har noen praktisk betydning. Men kanskje det kan brukes nærmere våren til noe mer praktisk når det er mulig med kjappe inspeksjoner også? Får spørre om det neste gang jeg snakker med Ole-Dag.

  3. Jeg prøvde konas stetoskop ifjor. Hun er sykepleier. Jeg hørte ingen ting, så det var ikke så veldig vellykket. Nå hører jeg visstnok ikke spesielt godt heller. Har en mistanke om at en må ha ei tynn enkeltvegget kube for å få dette til. Jeg kom på nå at kanskje det hadde vært bedre å lytte under kuben på nettingbunnen, men er vel litt usikker på om stetoskopet virker på netting.

  4. stetoskopet funker supert på kuber av isopor. Hører man ingenting så gi et lite knakk i kuben. Fortsatt stille, så er den nok død. Trur også det er mulig å høre på lyden om alt er ok. Ved et knakk i kuben så skal de bruse opp kanskje 2 sekkunder og så skal lyden gå tilbake til den vanlige rolige lave lyden. Trur alle andre reaksjoner viser at noe er galt, men vil poengtere at det har jeg aldri testa ut selv. Bare lest om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *