Fôringsoppdatering

Jeg var en rask tur ute hos biene i kveld.  De holdt på å ta ned fôret.  De hadde tatt ned et sted mellom en tredjedel og halvparten av fôret jeg ga dem i går, og var i full sving med å ta ned resten.  Jeg tok bare en superkjapp titt under isolasjonen for ikke å slippe til for mye kulde.

Plastdekselet over åpningen til fôrkaret på den ene kuba hengte seg fast i isolasjonen da jeg løftet den, så ei av biene datt ned i sukkeret.  Jeg kunne ikke stå å se på henne drukne, så jeg fant frem et strå og fisket henne opp.  For ikke å søle sukker på flybrettet (ikke at det er en reell fare for røving med denne temperaturen) stakk jeg strået med bia forbi flybrettet og inn i kuba.  Det fikk fart i søstrene.  Et par vaktbier trosset kulda og fløy rett i visiret.  Men de fløy fort tilbake, og noe mer reaksjon fra kubene fikk jeg ikke i dag, selv ikke når plastdekselet på fôrkaret var av et par sekunder.

Jeg regner med å ta en tur på onsdag eller torsdag for å se hvordan det går.  Jeg skal bort i helgen, så torsdag er siste mulighet denne uka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *