Varroabehandling

Det har gått noen dager nå siden siste blogginnlegg. Tida går fort og det røres i honningen. Biene har fått én bøtte hver med bifôr med invertsukker fra HC. Dette fikk de mens de sto på 10 rammer.

Den ene kommer nok til å overvintres på 8 rammer. Den andre er jeg litt mer usikker på om kanskje bør ha en ramme mindre. Jeg skal vurdere det ved neste skikkelige inspeksjon. Enten beholder jeg et par rammer fra hver kube med fôr som kan brukes som nødfôr til våren. Men mer sannsynlig er det at jeg vil la dem tømme de overflødige rammene ved å sette dem i ei kasse over et bitømmerbrett.

Jeg var innom biene en tur i dag og behandlet dem mot varroa. Jeg tror ikke det er mer yngel igjen i dag, men siden jeg ikke har hatt tid/anledning til å sjekke skikkelig endte jeg med å behandle med maursyre isteden siden den også fungerer med forseglet yngel i kuba. Jeg inspiserte dem nemlig onsdag kveld, men da var det egentlig for mørkt til å jobbe skikkelig. Det var såpass mørkt og kaldt at biene ikke var særlig flyvillige. De som landet på meg ville ikke av igjen, og jeg børstet med bibørsten til den store gullmedaljen.

De var litt småsure da jeg gikk ned i yngelrommet. En av biene kom inn i drakta (jeg må seriøst få somla meg til å lappe hullene i dressen snart). Jeg er ikke så sikker på om den ville ha stukket meg uansett, men den stakk i hvertfall da jeg skulle sjekke undersiden av visiret for å børste vekk alle biene som satt på undersiden og som jeg ikke så sånn uten videre. Da kom jeg i skade for å klemme bia mot ansiktet, og da stakk den meg selvsagt. De to neste dagene så jeg litt skeiv ut i ansiktet :-)

I dag var de ganske greie. Jeg gikk ikke ned i yngelrommet, bare åpnet lokket, men de kom ikke “en masse” imot meg da jeg åpnet i hvertfall, selv med ganske moderat røykføring.

Jeg tok ikke noe bilder operasjonen i dag siden det er litt trælete å ta bilder når jeg samtidig jobber med syre. Jeg tenkte derfor å bruke bilder fra i fjor. Men nå ser jeg at jeg ikke tok noen bilder av dette i fjor fordi det var trælete å ta bilder da også :-)

Etter at jeg har behandlet dem mot varroa, og jeg har fått innskrenket til det ønskede antall rammer så gjenstår det kun å fôre dem ferdig. De har nok brukt en del av sukkeret mens de ynglet ferdig, så de skal få sukker til de ikke vil ha mer. Det vil bli fôret med vanlig HC toppfôrer.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Bigården min and tagged , by admin. Bookmark the permalink.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *