Finsiling av voks

Her er en liten oppdatering om vokssmeltingen min. Jeg har allerede vist hvordan jeg smeltet voksen. Da ble den grovrenset for urenheter, men voksen må også finsiles slik at den blir helt fri for urenheter.

Til dette bruker jeg en nylonstrømpe, en blikkboks og ellers damputstyret jeg har beskrevet tidligere. Her er hvordan jeg gikk frem:

All voksen ble lagt i nylonstrømpa. Nylonstrømpa ble dyttet ned i en blikkboks. Endene ble strammet over kanten og festet med strikk slik at strømpa hang ned i boksen. I bunnen av boksen hadde jeg vann. Dermed ble det enklere å få voksen ut igjen. Så ble hele stasen satt ned i plastboksen hvor dampen blir ført inn.

Da dampen tok slutt i dampvaskeren, så åpnet jeg boksen for å kikke. Siden en del av voksen nå var smeltet var spennet i strømpa blitt litt borte. Jeg benyttet anledningen til å stramme strømpa mens nytt vann varmet seg i dampvaskeren. Dette gjentok seg enda en gang.

Da all voksen var smeltet var strømpa stram over toppen av boksen. Den var full av smuss, og siden den også var inntrukket av voks var den ganske “grisete”. Jeg anser derfor strømpa for en-gangs. Jeg trengte ca. 20-30 cm. strømpebein for denne runden, og det var for ca. halvparten av voksen fra i fjor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *