Vokssmelter

Voksoppsamler

Voksoppsamler

Da har jeg endelig fått laget ferdig og testet vokssmelteren min. Jeg kjøpte en plastboks på Europris hvor dampen føres inn i.

I bunnen av boksen har jeg to former fra fiskegrateng til å samle opp den smeltede voksen. Jeg bøyde sammen kantene slik at det ikke ble noe mellomrom mellom de to formene.

Voksen liggende i et dørslag

Voksen liggende i et dørslag

Oppå disse formene setter jeg et dørslag som jeg putter voksen oppi. På bildet har jeg voks tilsvarende et sted mellom en halv og en hel ramme tenker jeg.

Så settes lokket på. I lokket har jeg laget to hull i hvert sitt hjørne diagonalt sett. Slangen med damp fra en dampvasker føres inn i det ene og blåser damp ned i dørslaget. Dampvaskeren er en liten håndholdt en uten alt for mye kraft. Den blåser damp med 2 bars trykk, men det er ikke trykket jeg er ute etter, men stor mengde damp. Slik sett er den ganske svak.

Tanken tar 2.5 desiliter vann. Ved kontinuerlig drift forsvinner dette på ca. 5 minutter. Jeg bruker en strikk for å holde knappen nede slik at jeg slipper på trykke på den selv underveis. I forhold til den mengden dere ser på bildet, så var så godt som alt ferdig smeltet på en runde med damp. For å fortsette må jeg fylle på mer vann. Det er ikke helt ufarlig så lenge den er varm. Kontakten tas ut, og jeg heller små mengder vann mens jeg holder ansiktet langt unna siden det kan småsprute litt glohett vann.

Vokssmelteren i aksjon

Vokssmelteren i aksjon

Dørslaget siler ikke perfekt, og jeg får noen urenheter i voksen. Det blir derfor et behov for å smelte den en gang til og finsile den. Jeg er usikker på hva jeg skal bruke her, men leste på nettet at nylonstrømper skal fungere. Jeg får gi det et forsøk.

Dette er med andre ord en vokssmelter for oss med en svært beskjeden bigård. Men den passer ypperlig for meg med mine to kuber. Denne kan jeg bruke på balkongen i blokkleiligheten vår og nokså effektivt smelte voksen min. Et forsøk i høst med smelting i vannbad med primus ute ga ikke mersmak. Dette derimot var en grei affære, og jeg kan smelte droneutskjæringene mine flere ganger underveis i sommer uten alt for mye styr.

Dampvaskeren kosta meg ca. 500 kroner inkl. frakt fra QXL. Boksen kosta en 50-lapp, dørslaget 20 kroner.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Utstyr and tagged , by admin. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Vokssmelter

  1. Pingback: Reparasjonstid | eivinds bier

  2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Eirik Jenssen on said:

    Har nå prøvd å bruke en vanlig saftkoker, kjøpt på rema. Funker kjempefint:-) Vasker alt i kaldt vann etterpå, da ser den ubrukt ut når ho mor skal koke saft etterpå;-)

  3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Bård Farner on said:

    Har kjøpt en tapetfjerner på Clas Ohlson til kr 300. Den rommer 4 l og har en effekt på 2000W. Platen som holdes mot tapeten kan skrus av og da kan slangen brukes på samme måte som beskrevet her.
    Jeg har også kjøpt en 200 l plasttønne med lokk og tappekran på Jula, kr 280. I den har jeg plassert en isoporkasser med 10 rammer i for smelting, vanlig bikubekasse. Det går bra etter å ha skåret litt av hjørnene på kassa, har noen gamle.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Leave a Reply Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/8/8/morkland.org/httpd.www/bieblog/wp-includes/formatting.php on line 4382

Your email address will not be published. Required fields are marked *