Dampvasker

dampvasker I går vant jeg budet på denne dampvaskeren på QXL for den nette sum av 545 inkl. frakt.Det var jo noen kroner, men den kan jo faktisk brukes til rengjøring også selv om dette ikke er hovedformålet  :-)

Så hva i allverden skal jeg så med denne, tenker du kanskje nå. Planen er å lage meg en vokssmelter.  I sommer prøvde jeg å smelte ut voks fra droneutskjæringer.  Det ble gjort ved å legge voksen i vann og så koke vannet med primus ute (pga. brannfaren droppet jeg å gjøre det inne).  Det  var en møysommelig prosess, og frista ikke til gjentagelse.  En solvokssmelter hadde vært et naturlig valg om jeg hadde hatt en solrik plass å plassere den, men det har jeg ikke.

Etterhvert har jeg begynt å sysle med tanken om en dampvokssmelter.  Dette selges på Honningcentralen, men jeg hadde lyst til å lage meg en selv.  Prinsippet er enkelt:  Man har en lukket boks hvor man plasserer voksen.  Inn i denne fører man damp, og voksen vil dermed smelte. Under voksen har man en rist som samler opp alle dronekokongene og annet rusk.  Under dette har man eventuelt en finere sil for å filtrere enda bedre.  Nederst samler man opp voksen.

Det blir nok noen oppfølgingsposter på byggingen av vidunderet her etterhvert.  Men først må jeg få sakene i posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *