Tennbriketter

_mg_4532møtet i birøkterlaget jeg var på for et par uker siden hørte jeg om å bruke tennbriketter for opptenning av røykpusteren. Jeg har hørt om det før også, men har vært skeptisk siden disse ofte inneholder tennvæske.  Dette kan da umulig være bra for biene!  Det er klart at når de har brent ut er problemet borte, men det tar gjerne en god stund.  Kanskje er det ikke så farlig, men jeg har altså droppet dette.

Men så kom jeg over disse tennbrikettene hos Clas Ohlson.  Det kosta under 50 kroner og her har jeg nok til opptenning for lange tider fremover.  Det som fikk meg til å kjøpe disse var at de er laget av komprimert furuspon  og innsatt med vegetabilsk olje.  Dette kan da umulig være verre for biene enn det jeg ellers bruker.

Jeg håper disse kan bidra med å få lettere fyr på pelletsene fra HC som jeg nå endelig har blitt glad i, etter en litt dårlig start.  Jeg har tidligere brukt strie.  Kanskje bruker jeg nå en kombinasjon.  Jeg aner ikke hvor bra dette virker, men skal avgjort prøves.  Det eneste er at de neppe brenner særlig bra om de overlesses av pellets. Mye står og faller på om de brenner så bra at de får tilstrekkelig fyr på pelletsen som ligger rundt, selv om de ikke er overdekt. Et annet spørsmål er hvor mye det soter.  Jeg gleder meg til å teste :-)

One thought on “Tennbriketter

  1. Pingback: Siste inspeksjon i mai - eivinds bier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *