Møte i Birøkterlaget

I går var jeg på møte i Oslo og Omegn Birøkterlag. Oslo er vel kanskje ikke sentrum i birøkter-Norge, og vi var 3 stykker på møtet: Leder, meg og ei som planlegger å starte med birøkt denne sesongen.

Det manglet noen faste møtedeltagere (det pleier visst å være 4-5 stykker på møtene), så det planlagte innholdet som gjaldt planlegging av et dronningavl-kurs falt ut. men vi fikk snakket birøkt, og for meg var det av stor verdi å bli kjent med lokale birøktere.

Jeg gleder meg til møtene fremover. Selv om vi ikke er mange, så er det av stor verdi å bli kjent med andre. Gjennom andre kan man få greie på “gode plasser” å ha kubene, man får kontakt med dronningavlere, og ikke minst så er det en fordel å bli kjent med flere erfarne birøktere. Jeg har jo hatt uvurderlig hjelp av Ole-Dag i mitt første år, og han har etterhvert fått veldig god trening i å gi råd over telefon (noe han nok sikkert får muligheten til fremover også), men jeg håper jeg får vært med noen erfarne ute i kubene deres og sett litt mer hvordan de jobber nede i kubene. Så langt har jeg aldri kommet at jeg har fått tatt turen ut til Ole-Dag for å gjøre nettopp dette (selv om jeg håper å få til det en gang).

Jeg fikk forresten vite at jeg som medlem i lokallaget i Oslo har tilgang til alle møter i lokallagene i Oslo og Akershus. Dvs. at om noen har et spennende kurs el.l. så kan jeg ta turen dit. Jeg får ta en titt i møteoversikten i fylkeslaget.

Jeg tilbød meg forresten å lage en e-postliste for lokallaget. Denne host’er jeg på det ene domenet mitt, og forhåpentligvis blir det enklere å sende ut informasjon til medlemmene om hva som skjer.

2 thoughts on “Møte i Birøkterlaget

 1. Jeg ble tipset av Dag Hovlandsdal (tidligere birøkter i Oslo/Smestad) om å kontakte dere i forbindelse med ønske om kjøp av honning direkte fra en birøkter i Oslo, eventuelt i nærheten av Oslo. Grunnen til dette er at jeg har fått kjøpt direkte de ca 20 siste årene og synes denne honningen er mye bedre enn den jeg får kjøpt i butikken.

  Med vennlig hilsen

  Øyvind Svendsen
  Tlf: 41309616
  Breiens vei 1 H
  1165 OSLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *