Rensing av røykpusteren

Over tid bygger det seg opp store mengder tjære i røykpusteren.  Dette lukter ille, men gir også noen andre ulemper:  Det kan dryppe tjære ut av røykusteren under bruk, det kan ta fyr og det kan være vanskelig å få igjen lokket når det ligger mye i kanten mellom lokket og røykpusteren.

Nå hadde jeg fått så mye tjære i brenneren min at jeg måtte gjøre noe.  I forrige uke kjøpte jeg meg en gassbrenner til formålet.

Med brenneren varmes tjæra opp til den tar fyr. Så lar man det brenne slik til det brenner opp. Resultetet ser du i bildet til venstre.  Asken som er igjen børstes/bankes vekk.

Etter denne behandlingen luktet den langt mindre, og lokket var igjen lett å lukke.  Røykpusteren er igjen god som ny! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *